Målare Helsingborg

Måleri som lyfter ditt hus

Målning som skapar ett trivsammare hem

Stor möjlighet till variation inomhus

I stort sett alla inomhusväggar går att måla, och det går att variera sig hur mycket som helst. Olika färger och olika grader av glans, från helmatt till halvmatt. Vi hjälper dig mot en vackrare och trivsammare hemmiljö.

Vad gäller färgvalet så är det viktigt att tänka på att olika färger kan upplevas olika beroende på vilken glans de har. En matt färg upplever ögat oftare som lite lugnare än en kulör med högre glans. En annan sak som är värd att tänka på är att väggfärger med högre glans normalt är både tåligare och lättare att torka av när de har smutsats ned. Vi kommer gärna och gör en inspektion så kan vi tillsammans komma fram till vilken typ av färg som passar bäst i just ditt hem.

målare villa

Förarbetet ett viktigt steg

Förarbetet är det kanske viktigaste steget vid en inomhusmålning. Gamla tapeter måste tas bort helt och man måste genomföra en noggrann spackling för att få till ett jämnt underlag. Om taket ska målas så ser vi till att göra det först, på det sättet undviker man stänk på nymålade väggar i nästa skede. Innan vi börjar måla så skyddar vi självklart de ytor som inte ska stänkas ned. Målar vi på nya väggar med skivmaterial, som exempelvis gips, så täcker vi över med pappersremsor som vi lägger i spacklet för att skarvarna inte ska spricka på grund av rörelser i materialet. Finns det sprickor i tak- och väggvinklar så tätas de bäst med latexfog.
På tidigare målade ytor skrapar vi bort all löst sittande färg. På tapetserade väggar gäller det att vara extra noga med underbehandlingen, för spacklingar och skador syns mycket väl.

Vi kan även måla en snygg och fräsch fondvägg med olika mönster och motiv – ett bra sätt att snygga till rummet och skapa en trivsam hemmiljö. Vi genomför även trappmålningar - det kan göra under för husets utseende.

Din målare i Helsingborg

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med inomhusmålning eller någon annan måleritjänst. Vi har kunskapen och erfarenheten att genomföra arbetet på bästa sätt. Och vi arbetar bara med professionella och väl testade målerimaterial.

Välkomna till oss – låt oss bli din målare i Helsingborg!

En mycket trevlig målare som vi fick stort förtroende för. John, kund till oss.